Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Bambus

Bambus er en plante, der egner sig udmærket til hæk. Samtlige sorter af bambus, der fås på Haekplanteronline.dk, er hurtigvoksende planter, der meget hurtigt udvikler sig til en tæt hæk. Deres vækstform gør dem specielt velegnet til hække, der skal se moderne ud. Derudover giver lyden af bambusblade, der gnider mod hinanden på blæsende dage en dejlig, afslappende atmosfære.

Mange arter af bambus breder sig hurtigt og voldsomt og overvokser andre planter hvis de ikke beskæres. De arter og sorter af bambus, som vi sælger på Haekplanteronline.dk, vokser dog ikke særlig kraftigt og breder sig desuden ikke til andre dele af haven - selv 20 år senere. Du vil ikke få problemer med at planten løfter belægningen eller skyder skud hos naboerne.

Bambus som hæk

Bambus som hæk

 

Bambus appellerer til fantasien med sin hurtige tilvækst, særlige form, gådefulde blomster, samt de eksotiske kulturer og dyre, der er knyttet til bambus... Der er blevet skrevet meget om bambus, men det er ikke alle, der ved at man kan anvende bambus til hæk. På Haekplanteronline.dk har vi udvalgt de bedst egnede sorter til dig.

Det er velkendt at bambus er en hurtigvoksende hækplante. Det kan medføre problemer: nogle sorter vokser så hurtigt og hæmningsløst, at de andre planter i haven tager skade af det. De sorter som du vil finde i vores webshop breder sig ikke hæmningsløst, men vokser lige så kraftigt som andre sorter og danner hurtigt en smuk, robust hæk, der gør din have til en hyggelig oase. Bambushække ser moderne ud og har en åben karakter!

Bambus i naturen

Bambus vokser naturligt kun i tropiske egne i Østasien, for eksempel Kina. Både i disse lande og andre steder bruges bambus meget til tandstikker, gulve, møbler, husbyggeri, instrumenter, papir osv. Vi anvender bambus gerne til at pynte danske haver med, men det er klart, at bambus er en alsidig plante, som kan bruges til mange forskellige formål. En anden fordel er, at mange arter af bambus vokser utroligt hurtigt (mellem 30-100 cm pr. dag), så man behøver ikke vente længe, før stokkene har vokset sig store igen. Vores planter vokser - heldigvis - ikke så hurtigt og er specielt udvalgt ud fra deres kvaliteter som have- og hækplante. De fleste arter her i landet bliver mellem 3-6 høje med en årlig tilvækst på ca. 50-70 cm.

Køb bambushæk online på Haekplanteronline.dk

Skal du bestille bambus? Hos Haekplanteronline.dk er du på den sikre side. Vi sælger nemlig kun de bambussorter, der egner sig virkelig godt til hæk. Som erfarne hækplanteleverandører ved vi hvad vi skal fokusere på! Du kan regne med god service, hurtig levering og udsøgt kvalitet. Det er lige så sikkert og nemt at købe bambus på Haekplanteronline.dk som det er at købe andre sorter af hækplanter hos os.

Hvordan bestiller du bambus hos os?

Du kan bestille bambushæk ved hjælp af de praktiske menuer som du finder på vores webside. I menuen kan du udregne hvor meget bambus du skal bruge til din have. På denne måde får du en klar oversigt over prisen og antal planter, så du ikke køber for mange eller for få hækplanter. Med bambus skal man være lidt forsigtig: det er en plante med stærk personlighed. Køber du bambus på Haekplanteronline.dk, så kan du være sikker på, at alt er i orden.

Plantning af bambus

Bambus trives i alle typer jord, så den er forholdsvis nem at dyrke. Bambushække er nøjsomme og kræver lidt. Bambus kan godt lide vand, så husk at vande hækken regelmæssigt, særlig de første to sæsoner. Bambus virker som en stedsegrøn plante, og det er den faktisk under gunstige forhold. Under ugunstige forhold (f.eks. når planterne trænger til vand eller ved hård frost) er der risiko for at bladene krøller sammen til små rør, men de vil komme igen når forholdene bliver bedre. Frostdræbte bambus er et sjældent syn i Danmark, men hvis det sker, så bør man fjerne de døde rør for at gøre plads til de nye skud.

Den bedste tid for plantning af bambus er om foråret. Det er muligt at plante bambus hele året rundt, men når du planter bambus om sommeren, så er det en god idé at vande hækken med jævne mellemrum for at den ikke skal tørre ud. Vores planteskoler har passet dine planter godt, så når de først er plantet i din have er det bare at slukke planternes tørst.