Sammenlign produkter
 1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Hækplanter med bare rødder

Plantning af hækplanter med bare rødder - forberedelse

 1. Rengør jorden for ukrudt i mindst en halv meters bredde på begge sider af hækken.
 2. Grav en rende på plantestedet på mindst 30 cm dybde og en bredde på 25 cm. Renden skal graves i en dybde, så der kan fyldes 5-10 cm jord over rødderne. Det er vigtigt at grave dybt nok, så planten har god kontakt med jorden, så den slår nemt rod og danner nye rødder i den løse jord.
 3. Sørg for, at jorden er veldrænet ved at prikke huller i jorden (i renden).

Plantning

 1. Pak planterne forsigtigt ud og fjern etiketter, snore osv. og sprøjt planterne omhyggeligt med vand.
 2. Læg planterne ved siden af plantehullet/renden, så rødderne peger mod hullet. Det er en god idé at have nogle planter til overs, hvis der skulle være nogle dårlige planter, og det er ikke sjældent (op til ti procent af planterne klarer sig ikke).
 3. Overskudsplanterne kan plantes et andet sted i haven, i et indslag, så de vokser med hækken. Eventuelle dårlige planter kan så altid erstattes af friske planter.
 4. Sæt planten i plantehullet og fyld hullet op med jord (bedst at gøre det med to personer). Sørg for, at planten placeres i rigtig dybde: der findes spor af jord nederst på stammen og på rødderne. Planten skal stå i jorden op til jordsporene.
 5. Du kan eventuelt blande en særlig gødning med jorden for at fremme rodvækst, hvilket giver friskere planter.
 6. Har du tung jord (f.eks. lerjord) i haven, er det en god idé at blande lidt sand i jorden, så det bliver nemmere for rødderne at udvikle sig.
 7. Tryk jorden til med fødderne (ikke for kraftigt).
 8. Hækplanterne kan støttes med bambusstokke hvis de plantes et sted, hvor der er meget vind, så hækken bliver lige og vokser opret. Bind planterne fast til stokken 2-4 steder, dog ikke for stramt, så stammen kan vokse i tykkelse.
 9. Byg en lille dæmning af jord (15-20 cm høj) omkring planten og fyld den op med vand (cirka 5 liter til små planter, 10 liter til store planter).

Når skal man ikke plante?

 1. I tørt vejr (risiko for udtørring).
 2. Efter kraftig nedbør (jorden bliver for tæt og planten har svært ved at sætte rødder).
 3. Når det blæser for meget (risiko for udtørring).
 4. Når det fryser (risisko for frostskader, frosten dræber alle planter).

Pleje

 1. Hold din nye hæk fri for ukrudt de første 2-3 år (50 cm på hver side af hækken), så hækken optager næring, lys og vand, som er altafgørende for en god vækst og etablering.
 2. Du skal vande hækken i rigelige mængder: to gange om ugen med op til 5 liter pr. løbende meter hæk når der er tørt, noget mindre når det regner. Det er meget vigtigt med vanding: planterne vil ikke overleve uden vand!
 3. Vand om aftenen efter spisetid, da det reducerer fordampningen, så rødderne får mest ud af vandet.
 4. Husk at klippe hækplanterne på den rigtige måde hvert år. Normalt kan du nøjes med en beskæring 1-2 gange om året. Skal planterne klippes oftere eller på en anden måde, vil du blive informeret herom i produktteksterne på websiden.

Til kataloget