Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Taks

Taks kaldes gerne kongen af hækplanter, og det er ikke for ingenting. Taks er meget let at beskære (selv i alderdommen), kan blive meget gammel og skyder nye skud selv efter kraftig beskæring. Desuden kan taks plantes under andre træer eller buske, og det er noget der gør denne slægt af nåletræer velegnet til hæk. Kort sagt: taks er ganske vist lidt dyrere end andre sorter af nåletræer, men den er uden tvivl den bedst egnede plante til en smuk og slidstærk hæk.

Taks som hæk

Taks som hæk

Taks er en yndet hækplante. Den er velkendt i Danmark og der er mange, der ved at taks er en hækplante med særlige kvaliteter. Taks har de egenskaber en hækplante skal have: den er stedsegrøn, hurtigvoksende, let at holde, har ikke noget imod (intensiv) beskæring, osv. Taks er et enestående produkt og giver en uigennemtrængelig, rigtig imponerende hæk, der dækker for indsyn og passer perfekt til enhver have.

Udover at taks er fremragende til hæk, så er den også hjemmehørende i Danmark - og det er der ikke så mange hækplanter, der er. Ved at vælge taks til hæk yder du et bidrag til miljøet - taks var engang udbredt i den danske natur, men i dag er den yderst sjælden. Taks blev tidligere brugt til alle mulige formål. I gamle dage lavede man f.eks. buer af takstræ.

Bemærk dog,  at taks er en stærkt giftig hækplante for både mennesker og husdyr. Det er dødeligt at spise af planten, både af grenene og bladene. Giften er kraftig nok til at kunne dræbe en hest. Og det er noget, der skal tages alvorligt – pas på, at små børn ikke spiser af taksplanterne og hold hus- og kæledyr væk fra taks! Men denne ulempe kan også ses som en fordel, da taks er god til at forsvare sig. 

I de sidste århundreder har man forsøgt at udrydde taksen på grund af dens giftighed, for det meste for at beskytte hestene. Og det lykkedes - i de danske skove er taks blevet et ret sjældent syn, men i f.eks. England findes den stadig vildtvoksende mange steder. Taksen lader sig ikke så let udrydde alligevel…

Køb taks online på Haekplanteronline.dk

I starten var der en del kunder, der tøvede med at købe hækplanter online i en webshop, da de ikke var fortrolige med det. Taks var et af de første produkter, der blev populære på nettet. Der var nogle, der tvivlede på hækplanternes kvalitet, men takshæk var et produkt, som de fleste kunder ikke tøvede med at købe hos os. I dag er Haekplanteronline.dk kendt som en troværdig leverandør af alle arter og sorter af hækplanter. Taks er stadigvæk vores kunders yndlingsprodukt.

Og det med rette - med taks har man rigtig mange muligheder. Du kan vælge at plante taks i baghaven, hvor den kan stå under et eller flere træer, foran en større hæk eller anvendes til adskillelse af bede. I forhaven kan du lade den vokse sig større for at opnå en meget klassisk hæk, der lukker for indsyn fra vejen, mens den ikke spærrer udsynet. Taks er flot som uklippet hæk, men de fleste anvender taks som klippet hæk. Taks er rigtig velegnet til klippet hæk, da den ikke er følsom overfor kraftig, regelmæssig beskæring.

Når kunder køber taks på Haekplanteronline.dk sørger vi for, at varerne leveres så hurtigt som muligt. Vi har et særligt bånd til taks og glæder os dagligt over at levere takshække til vores kunder! Med taks får du noget virkelig smukt og grønt, der vil pynte din have. Denne hårdføre plante har lang levetid og bliver en integreret del af haven. Taks er en plante man kan stole på.

Plantning af taks

Hvad skal man tage hensyn til når man køber og planter taks? Der findes kun et par sorter - almindelig taks eller taxus baccata og nogle hybrider, herunder taxus x media ‘Hicksii’ og ‘Hilii’. Taxus baccata og taxus x media afviger kun lidt fra hinanden. Begge sorter skal plantes i almindelig havejord, der ikke er for fugtig (vandlidende). Unge planter er lidt følsomme over for tørke og bør vandes regelmæssigt indtil de har udviklet et forgrenet rodsystem. Man skal bruge ca. 3-4 planter pr. meter, afhængig af planternes størrelse. Taks er ret nøjsom og trives under alle forhold, fra fuld sol til dyb skygge.