Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Barrodsplanter fra kølerum

Køleopbevaring er en metode til at forlænge dvaleperioden for barrodshækplanter. Dette gør det muligt at plante dem lidt senere på året. Den normale plantesæson varer indtil slutningen af ​​marts eller begyndelsen af ​​april.

Et kølehus er faktisk bare en stor fryser. Der er mørkt, og temperaturen holdes lige under frysepunktet (-3 ° C). I fryseren får planterne ikke nok lys til at begynde at vokse, for dem er vinteren længere. Vores kølehuse kører på solenergi, som holder planterne i ro uden at have en negativ indvirkning på miljøet.

methode kuhllagerung

Inden vores barrodshækplanter kan komme i kølerum, sorteres de, lægges på en palle og dækkes til. Planterne opbevares fra midt om vinteren, når de er helt i dvale, og rødderne vandes regelmæssigt, så de ikke tørrer ud. På denne måde kan de opbevares sikkert indtil slutningen af ​​maj.

Producenterne har længe brugt køleopbevaring til at holde etårige planter fra det forrige forår sikkert i dvale, mens de arbejder med jorden, som planterne skal vokse  i på deres andet år. Dette sikrer, at planterne udvikler et stærkt rodnet og en tættere forgrening. Vi bruger nu den samme teknologi for at sikre, at du med succes kan plante din hæk selv et par uger efter påske.

Barrodsplanter, der har været i kølerum, bør plantes ret hurtigt efter levering. Vi anbefaler at gøre dette inden for to til tre dage, så planterne langsomt kan vågne op fra deres sovende tilstand. Dette skyldes forskellen i temperatur og lys fra det øjeblik, de forlader opbevaringen. Det er bedst at have forberedt det sted, hvor du vil plante hækken, så du kan begynde at plante, så snart hækplanterne er leveret.

was ist kuhllagerung

Hvert år forsøger vi så præcist som muligt at forudsige, hvor mange barrodshækplanter, vi skal placere på vores lager, så de er klar til brug i april. Selvom disse forudsigelser normalt er ret nøjagtige, betyder det dog, at der kun er et begrænset udbud. Solgt er solgt.

Ikke alle hækplanter er velegnede til køleopbevaring. For eksempel opbevarer vi ikke stedsegrønne hækplanter, fordi de aldrig er helt i dvale. Også nogle af vores højere hækplanter opbevares ikke på køl, simpelthen fordi de fylder for meget. Vil du have en stedsegrøn eller høj hækplante? Så sørg for at bestille disse inden midten af ​​april, for derefter kan de ikke længere graves op ad jorden. Når sæsonen for barrodshækplanter er slut, kan du naturligvis bestille stauder samt planter i potter. Og derefter leveres der igen i november fra vores kølehus.

Køleopbevaring er en sikker måde at forlænge barrodssæsonen på. Vidste du, at de fleste frugter i supermarkedet også opbevares kolde, før de kommer på hylderne? Fordelen ved at plante senere på foråret er, at jordtemperaturen er højere, hvilket betyder, at planten vokser hurtigere.