Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Staudepakker

En smuk yndefuld staudehave, det er hvad mange ønsker sig. En hurtig og nem løsning til det tomme sted i haven eller det at få nogle blomster at kigge på. Specielt for dette ønske har vi sammensat mange forskellige staudepakker til dig på haekplanteronline.dk. At lave et bed er ikke så nemt som det ser ud til. Det er ikke bare at sætte et antal flerårige haveplanter sammen, der er pæne ved siden af ​​hinanden, det er mere at komponere en staudehave. Hvis de planter, der er valgt, skal have den samme placering, når det kommer til sol, har de brug for den samme mængde vand, og (helt sikkert vigtigt) vil den ene ikke undertrykke eller overskygge den anden.

Specialisterne på haekplanteronline.dk har allerede udført dette arbejde for dig og har sammensat forskellige brugsklare staudepakker til dig. Det eneste vanskelige du stadig skal gøre er at vælge, hvilken staudepakke der passer bedst til dig og hvilken du bedst kan lide, de er alle umagen værd.

Vis som Gitter Liste

36 varer

Vis
pr. side
Sorter efter

Typer af klar-til-brug staudepakker

Som nævnt har vi på haekplanteronline.dk sammensat forskellige klar-til-brug pakker for dig, en til ethvert ønske. For eksempel, hvis du vil have urter fra haven eller en hjemmelavet velsmagende te, kan du vælge Urtehaven eller Tehaven. Hvis du vil lave et sted i din have til børnene eller børnebørnene og selvfølgelig også dig selv, har vi Opdagelsehaven eller Sommerfugle og bihaven.Vi har også staudepakker til bestemte steder i din have, såsom Skyggehaven til det mørke sted, Solhaven til stedet i fuld sol, og der er også en til det tørre eller våde bed, nemlig Tør jord pakken eller Våd jord pakken.

Hvis du lægger mere vægt på farvekombinationer i din have eller en bestemt havestil, så er der naturligvis også staudepakker til dette formål, som f.eks. stauder efter farve eller den meget Farvestrålende-, Middelhavs- og Prærie staudepakker.

Du kan selv se, masser af valg. Vi har sammensat mange flere staudepakker til dig, så du kan se, hvad der passer dig bedst. På grund af dette brede sortiment er valget ikke let, men når du først har valgt, er succesen sikret med pakkerne fra haekplanteronline.dk.

Kombination af forskellige staudepakker

Pakkerne består alle af 20 stk. potter med forskellige planter, der tilsammen er tilstrækkeligt til et bed på ca. 3 kvadratmeter. To diagrammer medfølger hver pakke, som viser hvordan du kan udplante planterne i haven, et diagram til 1 x 3 meter og et diagram til 2 x 1,5 meter.

Hvis du har et større stykke have, som du gerne vil have fyldt op, kan du selvfølgelig kombinere pakkerne. Den nemmeste måde er at bestille to identiske staudepakker og blot "sætte dem sammen", muligvis endda med diagrammerne spejlet, så to af de samme sider møder hinanden. Du kan også bruge to forskellige staudepakker, der kan kombineres flot. Selvfølgelig er du også fri til virkelig at blande pakkerne sammen for at skabe en helt andet bed. 

 

Vi vil gerne give dig et tip: hold højden lav i kanten af bedet. Med dette mener vi, at planterne er placeret et sted foran eller bag i bedet, fordi de har forskellige højder og vækst. Dette, så ingen af de store planter står foran, så du ikke længere kan se de andre planter. Hvis en plante har fået en væsentlig og mere rummelig plads i planteplanen, betyder det, at den ofte er mere robust i vækst og derfor kræver mere plads.

Din ordre af staudepakker

Stauderne leveres direkte fra producenten og har derfor en garanteret frisk kvalitet. De dyrkes i 9 cm firkantede potter (P9 potte) og sendes til dig i specialudviklet emballage.

Nogle gange er det nødvendigt at skære planten tilbage inden forsendelse, det betyder ikke noget, for gror de sig store i din have vil kun gavne rodnettet.

Efter modtagelse af dine stauder er det vigtigt, at de kommer i jorden hurtigst muligt. En praktisk instruktion om, hvordan du gør dette, findes i emballagen samt på vores hjemmeside.

Vedligeholdelse af dine stauder 

Ved komponering af pakkerne blev der også lagt vægt på den lette vedligeholdelse af de anvendte stauder. Bedene kræver derfor relativt lidt vedligeholdelse og er nemme at holde smukke i lang tid.

De fleste stauder dør over jorden om vinteren og skal beskæres så det døde plantemateriale (og eventuelle blomsterstængler) kan bruges som bestyttelse. Læg det afskårne ovenpå planterne til om foråret eller slutningen af ​​vinteren, fordi dette ofte giver en naturlig beskyttelse mod frost.

Det er bedst at afskære blomsterstænglerne om efteråret fordi blomsterstængler ofte er hule indeni, og ved skære disse af forhindrer du vand i at komme ind i disse stængler i en våd periode. Dette forhindrer også frostskader og muligvis forrådnelse af rødderne. Med stedsegrønne stauder fjernes kun de falmede blomsterstængler og eventuelle døde blade.

Gødningen af bedet afhænger meget af ​​jordtypen, der hvor planterne plantes, og hvilke stauder du har valgt. 

Hvis du har spørgsmål om dette, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice, vores eksperter er klar til at besvare alle dine spørgsmål.