Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Prydgræsser

492,20 kr
Tilgængelig
Med deres smalle blade og svajende fjer giver disse flerårige prydgræsser et hvilepunkt i enhver have. Prydgræspakken er derfor omhyggeligt sammensat for at tilbyde en stor mangfoldighed i farver og vækstformer inden for gruppen af prydgræs. Planterne i denne pakke er tilstrækkelig til ca. 3 kvadratmeter og består af følgende sorter: - 2 x Sandrørhvene, Calamogrostis acutiflora "Overdam" - 3 x Japansk star, Carex morrowii "Ice Dance" - 4 x Klit-Kambunke, Koeleria glauca - 2 x Zebragræs, Miscanthus sinensis "Kleine Silberspinne" - 3 x Blåtop, Molinia caerulea "Moorhexe" - 3 x Lampepudsergræs, Pennisetum alopecuroides "Hameln" - 3 x Efterårsaks, Sessleria autumnalis En række græsser i Prydgræspakken er stedsegrønne, men de fleste prydgræs er stadig dekorative, selv når de visner i efteråret. De står derefter stolte med gule fjer om vinteren.
Vis mere Vis mindre
  • Halvstedsegrøn Halvstedsegrøn
Voksested
Halvskygge, Fuld sol
Type rødder
P9 Potte
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal pr m2
7
Antal pr løbemeter
2.5
Bladfarve
Blågrå, Gulbroget, Hvidbroget, Grøn
Produktegenskaber
Halvstedsegrøn
Mindste salgsenhed
1

Plantebeskrivelse

Græssernes der anvendes er fra højden ca.  40 cm til ca. 160 cm. Den højeste af alle disse sorter er Zebragræs, der vokser op til 120 cm høj med sine slanke, mørkegrønne blade og kan nå en højde på 160 cm med sin sølvhvide blomsterstande i slutningen af sommeren. En anden høj art er Sandrørhvene der får hvidstribede blade op til 140 cm. Det laveste af alle græsser i denne pakke er Klit-Kambunke med yndefulde blågrå blade der ikke vokser højere end 15 cm, over hvilke de slanke gule blomsterstande stikker op fra. Mellemhøje græsser er Efterårsaks, en stedsegrøn art, der starter med friske grønne blade, der bliver mere og mere blålige om sommeren. Japansk Star med sine hvide stribede blade er også stedsegrøn.

Både Blåtop og Lampepudsergræs danner halvhøje stængler med elegante smalle blade, Blåtop med meget tynde aks, mens Lampepudsergræs er prydet med næsten gennemsigtige sølvaks.

Placering og pleje

Næsten alle græsser i denne Prydgræspakke kan lide at være i fuld sol, kun Carex morrowii "Ice Dance" kan ikke lide fuld sol. Dette stedsegrønne græs skiller sig meget bedre ud i delvis skygge. De stedsegrønne græs behøver ikke at beskæres tilbage, det er tilstrækkeligt at fjerne grimme blade. Man beskærer resten (først når de begynder at falde om i slutningen af vinteren) tilbage til lige over jorden, så de kan starte på en frisk igen om foråret.

Vis mere Vis mindre