Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Hortensia

Hydrangea (dansk navn: hortensia) er en slægt af blomstrende planter fra hortensia-familien (hydrangeaceae). Der findes ca. 100 arter og sorter, spredt ud over hele verden. Nogle arter forekommer vildtvoksende, men der findes også en række kultivarer. Hortensia er specielt almindelig i Kina og Japan. Haekplanteronline.dk har udvalgt en del sorter af Hortensia, der egner sig til uformelle, blomstrende hække.

Vis som Gitter Liste

15 varer

Vis
pr. side
Sorter efter

Hortensia som hæk

Hortensia som hæk

 

Hortensia er en af de bedst kendte og mest solgte blomsterarter i verden. Man skulle da tro, at næsten alle kender til plantens gode egenskaber. Vi hos Haekplanteronline.dk har dog lagt mærke til, at det ikke er tilfældet. Mange kunder bliver overrasket over at høre, at vi betragter hortensia som en hækplante. De siger: ”hortensia er vel en blomsterart?” Ikke hos os. Vi har nemlig opdaget, at hortensia egner sig fremragende som hæk.

Et særligt træk ved hortensiaer er, at jordens surhedsgrad afgør plantens farve. De trives godt når de plantes i surbundsjord, men i surbundsbede skifter bladene på hortensia farve fra rosa eller rød til blå. For de, der har surbundsjord i haven kan dette være en god grund til at plante hortensiaer, da farven er enestående. Vil du have en hortensia med denne fortræffelige egenskab, så skal du bestille hortensia ‘Bodensee’ i vores webshop.

Køb hortensia på Haekplanteronline.dk

De sorter af hortensia, der sælges i vores webshop, er alle velegnet til hæk. Resultatet er en farverig, frodig hæk med et landligt og uformelt udseende. Den bliver ikke særlig høj, men vil vil med tiden alligevel give god læ. Hortensia kræver kun meget lidt pasning. Desuden behøver du ikke beskære den regelmæssigt. Hortensia er næsten fuldt hårdfør, men om vinteren skal planten dækkes forneden, tæt ved jorden. Planten tåler ikke fuld sol og skal plantes i skygge eller halvskygge.

Skal du købe hortensia, men er du stadig ikke helt overbevist om, at den kan anvendes til hæk? På Haekplanteronline.dk kan du være helt sikker på, at vores hortensiaer vil skabe en smuk hæk. Ellers ville de ikke være en del af vores sortiment! Køb dine hortensiaer online - det er hurtigt, enkelt og billigt.