Sammenlign produkter
 1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Planter i potte

Plantning af hækplanter i potte - forberedelse

 1. Planterne skal sænkes under vand før du planter dem ud i bedet, så jorden og rødderne kan suge vand til sig. Sådan sikrer du at de kommer i god vækst efter du har plantet dem.
 2. Rengør jorden for ukrudt i mindst en halv meters bredde på begge sider af hækken.
 3. Grav en rende på plantestedet på mindst 50 cm dybde og en bredde på 35 cm. Plantehullet skal graves mindst halvanden gange så dybt som selve potten. Det er vigtigt at grave dybt nok, så planten har god kontakt med jorden, så den slår nemt rod og danner nye rødder i den løse jord.
 4. Sørg for, at jorden er veldrænet ved at prikke huller i jorden (i renden).

Plantning

 1. Stil planterne ved siden af plantehullet/renden. Det er en god idé at have nogle planter til overs, hvis der skulle være nogle dårlige planter.
 2. Overskudsplanterne kan plantes et andet sted i haven, i et indslag, så de vokser med hækken. Eventuelle dårlige planter kan så altid erstattes af friske planter.
 3. Fyld plantehullet delvist op med jord til pottens dybde, med 5 cm ekstra (f.eks.: er potten 30 cm, fylder du op hullet til 35 cm dybde).
 4. Sæt planterne i plantehullet og fyld hullet op med jord (bedst at gøre det med to personer). Sørg for, at planten placeres i rigtig dybde, så der kan fyldes 5 cm ind over klumpen.
 5. Fjern potten forsigtigt ved at trække den løs fra rødderne.
 6. Du kan eventuelt blande en særlig gødning med jorden for at fremme rodvækst, hvilket giver friskere planter.
 7. Har du tung jord (f.eks. lerjord) i haven, er det en god idé at blande lidt sand i jorden, så det bliver nemmere for rødderne at udvikle sig.
 8. Træd jorden til med fødderne (ikke for kraftigt).
 9. Hækplanterne kan støttes med bambusstokke (små planter, op til 1.25 meter) eller pæle (store planter, højere end 1.25 meter) hvis de plantes et sted, hvor der er meget vind, så hækken bliver lige og vokser opret. Bind planterne fast til stokken 3-4 steder, dog ikke for stramt, så stammen kan vokse i tykkelse.
 10. Byg en lille dæmning af jord (15-20 cm høj) omkring planten og fyld den op med vand (cirka 5 liter ti små planter, 10 liter til store planter).

Når skal man ikke plante?

 1. I tørt vejr (risiko for udtørring).
 2. Efter kraftig nedbør (jorden bliver for tæt og planten har svært ved at sætte rødder).
 3. Når det blæser for meget (risiko for udtørring).
 4. Når det fryser (risisko for frostskader, frosten dræber alle planter).

Pleje

 1. Hold din nye hæk fri for ukrudt de første 2-3 år (50 cm på hver side af hækken), så hækken optager næring, lys og vand, som er altafgørende for en god vækst og etablering.
 2. Du skal vande hækken i rigelige mængder: to gange om ugen med op til 15 liter pr. løbende meter hæk når der er tørt, noget mindre når det regner. Det er meget vigtigt med vanding: planterne vil ikke overleve uden vand!
 3. Vand om aftenen efter spisetid, da det reducerer fordampningen, så rødderne får mest ud af vandet.
 4. Husk at klippe hækplanterne på den rigtige måde hvert år. Normalt kan du nøjes med en beskæring 1-2 gange om året. Skal planterne klippes oftere eller på en anden måde, vil du blive informeret herom i produktteksterne på websiden.