Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Benved

Euonymus (dansk navn: benved) vokser bedst i veldrænet og muldrig jord, men egner sig faktisk til nærmest alle jordtyper. Benved stammer oprindeligt fra Japan og Korea. Benved-arter er udmærkede til lave hække. De er fuldt hårdføre og meget lette at holde. De brogede sorter af benved har de flotteste bladfarver på et sted med mere sol. Hvis planten står i skygge skifter bladenes farve til grøn.

Benved som hæk

Benved som hæk

 

Benved er en stedsegrøn hækplante med en temmelig kompakt vækstform. Benved fås i mange varianter. I Danmark er der kun én art som vokser vildt, euonymus europaeus (almindelig benved). Den er mest udbredt i de sydlige og østlige dele af Danmark og vokser gerne i kalkrig jord. Planten mister bladene om vinteren. Ikke-hjemmehørende arter er mere populære, fordi de forbliver grønne hele året igennem. Derfor er det også muligt at bestille stedsegrønne arter af benved i vores webshop. Disse arter er specielt udvalgt på grund af deres gode egenskaber som hækplante.

Benved er en giftig haveplante. Det bør du være klar over inden du vælger at købe benved. Hele planten er dødelig giftig for mennesker hvis man spiser af den. De fleste dyr kan tåle giften, så fuglene vil ikke holde sig væk fra din have. På grund af giften ses planten forholdsvis sjældent i parker, men det gør at din have skiller sig endnu mere ud!

Køb benved på Haekplanteronline.dk

Her hos Haekplanteronline.dk kan vi godt lide benved. Det er en meget flot hækplante: farverig, stærk, hårdfør og – når det gælder arterne i vores butik – stedsegrøn. Eller måske er ’grønt’ ikke det rigtige ord - benved absorberer lyset og blomstrer i et væld af strålende farver. Vi hos Haekplanteronline.dk kan godt lide benved! Hos os kan du købe benved til lave priser!

Benved passer alle. Som sagt trives benved fint i mange forskellige jordtyper. De områder hvor planten forekommer vildtvoksende passer bedst, men de arter, der sælges i vores webshop trives også meget godt andre steder i landet. Det er derfor vi har valgt at tilbyde dig netop disse plantearter. Tag et kig på ovenstående arter og vælg, hvilken art af benved der kommer til at pryde din have!