Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Ligusterhæk - pris

Ligusterhæk - pris

Man kan nemt og hurtigt købe ligusterhæk til billige priser på Hækplanteronline.dk (læs mere om vores ligusterhækpriser ved at følge linket). I kategorien “liguster” under fanen “løvfældende hækplanter” finder du de arter og sorter vi tilbyder samt masser af oplysninger om ligusteren. Når du har valgt hvilken plante du vil have ser du et overblik over alle de varianter, vi tilbyder. Vores ligusterhække fås som både barrodsplanter (det billigste valg), planter med klump (mellem) og planter i potte (det dyreste alternativ), alt efter tilgængelighed og sæson. Vi har også ligusterhæk som færdighæk - den populære storbladede liguster har nyligt fået den ære at blive dyrket som færdighæk. På siden “Plantning af ligusterhæk” kan du læse mere om de fordele og ulemper, der er forbundet med de forskellige typer af ligusterhække.

Efter du har valgt den plante, der passer dig er det bare at finde ud af, hvor mange planter, der skal til. I kataloget kan du indtaste antallet af planter eller den længde, hækken skal have. Prisen vises med det samme. Vores ligusterhække er høje nok til at danne en (lille) hæk når de leveres hos dig, hvorefter de fortsætter med at vokse til de opnår den ønskede højde. Der kan gå nogle år før hækken har vokset sig stor, afhængigt af sorten, forholdene og højden på planterne. Planternes grene er næsten helt nøgne når de havner i din have, og det tager lidt tid før bladene er kommet tilbage. Større planter har flere blade end små. Skal du have en tæt hæk med det samme, så er det en god idé at købe færdighæk af storbladet liguster.

Ligusterens historie

Ligusterens historie

Liguster er udbredt i Danmark samt i resten af Europa. Den ses i haver, parker og forvildet fra dyrkning, men almindelig liguster forekommer også naturligt i Mellem- og Sydeuropa. Storbladet liguster eller ligustrum ovalifolium, derimod, er ikke af europæisk oprindelse, men kommer oprindeligt fra Asien i bjergegne som for eksempel Himalaya. Det var først i 1700-tallet at denne plante blev indført til Europa. Selvom liguster var robust og forholdsvis hårdfør kunne den ikke tåle de kolde vintre her i Europa. Milde vintre var ikke noget problem, men i hårde vintre var der risiko for, at planterne døde.

Gennem naturlig udvælgelse, dyrkning og forædling har ligusteren tilpasset sig klimaet i Europa. I dag trives ligusteren i hele Europa, uden hjælp. Takket være dette er liguster blevet en letdyrket hækplante, og den er blevet dyrket som hæk lige siden 1800-tallet. Dette betyder dog ikke, at det er gammeldags at dyrke ligusterhæk. Liguster er stadig en yndet hækplante, der gør sig godt i enhver have. De ligusterhække, der sælges på Haekplanteronline.dk er alle stedsegrønne og er rigtigt vinterhårdfør.