Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Kornel

Cornus (kornel) er en slægt med 30-50 arter af både stedsegrønne og løvfældende buske. Haekplanteronline.dk sælger kun de sorter, der egner sig til en uformel hæk. Den markante farve på grenene og den dejlige blomstring om foråret gør kornel til en fest for øjet, selv uden bladene! Kornels brede vækstform gør, at denne hækplante er mindre velegnet til småhaver.

Kornel som hæk

Kornel som hæk

Kornel er en løvfældende hækplante, der pynter haven året rundt med sine stadig vekslende farver. En del sorter af kornel er hjemmehørende i Nordeuropa, men ikke i Danmark (med undtagelse af rød kornel). Sorterne trives alligevel fint i Danmark og findes også vildtvoksende i den danske natur. Kornel klarer sig godt under vores klimatiske forhold, da den er meget hårdfør og er i stand til at overleve selv de hårdeste vintre. Planten sætter flotte bær, men de er ikke specielt velsmagende.

I naturen er rød kornel mest almindelig, men i vores webshop forhandles der kun hvid kornel og kirsebærkornel, som vi mener er de bedste sorter til haven. Husk dog, at man skal give kornel god plads i haven. I små haver vil planten være for dominerende. da den breder sig meget kraftigt. Kornel passer bedst til rummelige, uformelle haver.

Køb kornel på Haekplanteronline.dk

Haekplanteronline.dk sælger kornel til konkurrencedygtige priser. Du kan nemt og hurtigt søge og bestille planterne. Efter du har placeret din ordre leverer vi buskene hurtigst muligt, så du kan fokusere på din have igen! Gør plads til dine planter og plant hækken når du får den leveret. Dette er den moderne måde at købe sine varer på: bestil nu online og så kan du glæde dig til, at dit køb er på vej til dig – uden den mindste anstrengelse!

Der er flere grunde til, at kornel er en smuk hækplante. Dens skiftende farver er allerede blevet nævnt, samt dens flotte blomstring og flotte bær. Kornels hårdførhed er både imponerende og usædvanlig. Ved kirsebærkornel er det kendt, at den tåler temperaturer ned til -35ºC. Det bliver aldrig så koldt i Danmark, men det er rart at have sådan en robust plante stående i haven!