Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Ædelcypres

På grund af den brede vifte af arter er ædelcypres (eller: Lawsoncypres) en uundværlig del af mange haver. Især de blå-grå og gule arter af ædelcypres er populære og egner sig godt til hæk. En ulempe ved ædelcypres er, at den bliver træagtig på indersiden. Dette kan ikke undgås, men du kan forsinke processen ved regelmæssig beskæring. Med beskæring sikrer du, at du kan nyde dine ædelcypresser i lang tid fremover. Ædelcypres tåler ikke at stå med fødderne i vand.

Ædelcypres som hæk

Ædelcypres som hæk

 

Ædelcypres er en velduftende, stedsegrøn hækplante, som gerne anvendes i haven. Den kræver kun lidt vedligeholdelse og vokser hurtigt til en tæt hæk, og sikrer dermed privatliv og ro i haven. De bløde nåle stikker ikke. Ædelcypres ser venlig, men også massiv ud. Træerne danner en friskgrøn ramme rundt om haven, der gør haven til et meget behageligt sted at være.

Lawsoncypres kommer oprindeligt fra USA, men her i Danmark klarer ædelcypres sig også meget godt. Selvom den ikke bliver lige så stor som i USA – hvor den kan blive op til 60 m høj – trives ædelcypres også fint i Europa, hvor den kan vokse op til 40 m høj i naturen. Ædelcypres bør beskæres hvert år hvis den anvendes som hæk.

Køb ædelcypres online

På Haekplanteronline.dk kan du også købe ædelcypres. Vi har valgt kun de sorter, der passer godt til din have samt er tilpasset forholdene i de nordlige og vestlige dele af Europa. De skal dog ikke udsættes for kraftige regnskyl, medmindre jordbunden er veldrænet. Denne cypres er meget hårdfør, men foretrækker et mildt kystklima med lummer luft.

Det er nemt at bestille ædelcypres på Haekplanteronline.dk. I menuen kan du vælge præcist hvor mange meter hæk, du har brug for. Programmet beregner så hvor mange planter, der skal til. På den måde kan du i ro og mag sammensætte din helt egen hæk bag computeren – mens vi tager os af resten. Vi sørger for hurtig levering: varerne leveres som hovedregel indenfor blot et par arbejdsdage, så du kan plante dine hækplanter så snart som muligt!