Plantning af ligusterhæk

Plantning af ligusterhæk

Ligusterhækken er en nem hæk når det kommer til plantning. Liguster kan placeres næsten hvor som helst og den trives både i sol og skygge. Derudover tåler den forurening udmærket, så liguster kan sagtens plantes i byområder eller langs stærkt trafikerede veje. Det eneste man skal holde øje med er, at rødderne ikke udsættes for direkte sollys. Hos Haekplanteronline.dk har du tre alternativer når det gælder plantning af liguster. Vi har ligusterplanter med bare rødder, klump eller liguster i potte. Ønsker du at læse mere om prisen på liguster, så følg linket.

Liguster med bare rødder

Liguster med bare rødder

Når du køber ligusterhæk er der risiko for, at du bliver en smule skuffet over planternes udseende. Barrodsplanter er i reglen helt nøgne når du modtager dem. Når planterne går i gang med at vokse vil bladene dog snart komme igen. Barrodsplanter skal plantes ud med det samme og vandes både grundigt og regelmæssigt. Det er også en god idé at tilsætte speciel kompost, som fremmer rodvæksten. Der er altid en fare for, at rødderne på planten bliver beskadiget under transport. Derfor er det klogt at bestille nogle ekstra planter (+- 10% af hækken) for at undgå, at der opstår huller i hækken. Liguster med bare rødder kan leveres mellem november og april/maj, afhængigt af vejrforholdene. Barrodsplanter er billigere af forskellige grunde: de er letdyrket, vejer lidt og man kan nøjes med kun at tage planten og rødderne op af jorden, uden klump.

Liguster med klump

Liguster med klump

Liguster med klump leveres i jute eller metalnet, som holder den jord, som rødderne sidder i på plads. Klumpen beskytter rødderne og mindsker dermed risikoen for tab. Husk at jutenettet må gerne blive siddende på, mens metalnettet skal fjernes inden plantning. Liguster med klump er langt billigere end liguster i potte, men lidt dyrere end planter med bare rødder. Barrodsplanter er også meget billigere i fragt, da de i de fleste tilfælde kan sendes i kasser med DPD i stedet for på paller. Liguster med klump er tilgængelig fra udgangen af oktober til maj måned. Den bedste måde at plante liguster med klump på er: fyld plantehullet helt op med vand, lad vandet delvis sive væk, sæt klumpen i hullet og tilsæt mere vand. Det kan ske, at liguster taber en del af bladene de første uger. Planten skal vænne sig til voksepladsen først. Bladene kommer dog igen efter et stykke tid.

Liguster i potte

Liguster i potte

Det er almindelig kendt at liguster i potte er dyrere end de andre varianter. Grunden til det er, at avlerne bruger mere tid og penge på at dyrke planter i drivhuse end på friland. Men der er også nogle fordele ved at købe liguster i potte: de kan leveres hele året igennem og det er ikke nødvendig at plante dem ud med det samme. Derudover er risikoen for tab mindre end hos de andre varianter, fordi rødderne ikke beskadiges under transport. Det er disse faktorer, der spiller en vigtig rolle når man skal vælge ligusterhæk.