Rød bøg

Rød bøg er velegnet som afskærmende hæk og har med sin farve et luksuriøst, imponerende udseende. Bladene er 3-8 cm og har en rødbrun farve. Bladene - der visner ned og bliver brune om efteråret - bliver siddende på hækken til de nye blade springer ud til foråret.

Rød bøg

Rode BeukenhaagFagus sylvatica ‘Atropurpurea’, eller rød bøg, er næsten identisk med den grønne version (almindelig fagus sylvatica eller grøn/almindelig bøg). Forskellen er bladfarven: rød bøg har smukke, mørkelilla blade. Som fagus sylvatica bliver de visne blade siddende på planten vinteren over. Bladene falder af til foråret, når de nye blade skyder frem. Rød bøg er en fantastisk hækplante med luksuriøs udstråling!

Man kan vælge at plante en enkelt række eller en dobbelt række. En dobbelt række har den fordel, at får en smuk, tæt hæk hurtigt. Bøg trives fint i næsten alle jordtyper, dog ikke på tung lerjord eller for våd jord. Den foretrækker sandjord. Skal du plante i våd lerjord, så er carpinus betulus (dansk: avnbøg) et bedre valg.

Bøgehæk eller avnbøghæk?

Bøg og avnbøg (carpinus betulus) forveksles ofte med hinanden. Avnbøg vokser mere uforudsigeligt, taber - til forskel fra bøgen - bladene om efteråret samt trives i lerjord. Grøn og rød bøg kan plantes i sandet eller muldrig jord, både i sol og halvskygge. Det kan ikke anbefales at plante grøn eller rød bøg på lerjord.

Plantning og beskæring af bøgehæk

Vi anbefaler at plante planterne med 20 cm mellemrum, for at få en smuk, flot hæk. Husk at vande grundigt og regelmæssigt (i flere måneder) direkt efter plantning. Hækken skal beskæres to gange om året (i maj og september måned). Hækken bliver smukkest mellem 60-200 cms højde.

Læs mere om beskæring

Vis alle bøgehække