Thuja ‘Brabant’

Thuja ‘Brabant’

Thuja ‘Brabant’, som kaldes thuja occidentalis ‘Brabant’ på latin, er en rigtig hækthuja. I hele Europa har denne udmærkede hækplante vundet stor popularitet blandt haveejere for sine kvaliteter som hæk. Hækthuja ‘Brabant’ er i fuldstændig balance: den vokser relativt hurtigt (men ikke for hurtigt) og har en kompakt og tæt vækstform, som gør, at du får en tæt hæk næsten med det samme, der vokser jævnt til. Thuja ‘Brabant’ er en hækthuja som giver læ og dækker for indsyn, uden at det kræver grønne fingre. Denne smukke hækplante tager til takke med en årlig beskæring og vokser fint i de fleste jordtyper, hvilket gør det til en leg at plante og passe den.

Thujahæk med thuja ‘Brabant’

Hvis du spørger efter nåletræer i et - online eller fysisk - havecenter, så vil du hurtigt finde ud af, at thuja ‘Brabant’ er den mest populære sort, der findes. På nogle planteskoler sælges der kun én sort af thuja, og det er næsten altid thuja ‘Brabant’. I vores webshop finder du flere sorter, så du kan være helt sikker på, at du køber netop den thujahæk, der passer dig. Der findes en bred vifte af sorter, der egner sig fremragende til hæk, så vi finder det vigtigt, at du også kan vælge en af de mindre populære sorter i vores webshop. Hos os kommer kunden altid først, og vi mener, det er en selvfølge, at alle kunder selv må bestemme, hvad de har brug for.

Thuja ‘Brabant’ - en relativt ny bestseller
Thuja Brabant
Hækthuja online

Thuja ‘Brabant’ - en relativt ny bestseller

Der er mange, der mener, at thuja ‘Brabant’ er et synonym for thujahæk. Hvordan kan det forklares, at denne sort nyder større popularitet end de mange andre sorter, der fås på markedet? ‘Brabant’ har hollandsk oprindelse og blev fremavlet af en hollandsk avler fra provinsen Noord-Brabant i 1984, som ligger i den sydlige del af Holland. Avlerens navn er G.J.F. Rombouts og han bor i den lille landsby Steensel. Vi ved ikke præcis, hvorfor thuja ‘Brabant’ har udkonkurreret så mange sorter, men en del af forklaringen er, at den er både billig og nem at dyrke samt har en vækstform, der gør den fremragende som hæk. Desuden er thuja ‘Brabant’ både stærk og hårdfør.

Hækthuja - størrelser

Haekplanteronline.dk har et stort udvalg af størrelser, så vi kan tilbyde planter til alle ønsker. Små planter er meget billige og egner sig godt til lange hække, da det ellers bliver lidt for dyrt for de fleste. Når der skal etableres en tæt og høj thujahæk, f.eks. ved nybygninger, så er det en god idé at plante nogle større planter. Hækthuja ‘Brabant’ er en af de billigste sorter af nåletræer, så det behøver ikke koste en formue at vælge store planter hvis man ønsker sig en fin, stor hæk, der lukker for indsyn efter et eller to år. Thujahække vokser gennemsnitligt 20 til 30 cm om året, afhængig af vokseplads og selvfølgelig pleje.

Hækthuja online

Hækthuja online

Det er klogt at købe sine hækplanter online, da det gør det muligt at vælge netop den hæk, der passer til dine ønsker. Hækthuja ‘Brabant’ er kun én af de planter, der sælges online på Haekplanteronline.dk, men det en af de bedste og mest velegnede til etablering af hæk. Har du også besluttet dig for at plante thujahæk? Så tag et kig ind i vores webshop og find ud af, hvor billigt vores sortiment er. Men lad ikke vores lave priser skræmme dig - hvis du vælger at bestille dine hækplanter hos os, er du altid garanteret en frisk thujahæk i den bedste kvalitet, der fås på markedet.

Plantning af thujahæk

Når du skal plante thujahæk er det vigtigt at komme tidligt i gang med plantningsarbejdet og gøre haven klar til at plante. Grav en rende i haven, som skal blive 35 cm bred og 50 cm dyb, og bland godt med kompost i jorden. Når du er færdig kan du plante thujaerne ud med det samme, så rødderne ikke tørrer ud og planterne holder sig friske. Hold klumperne fugtige hele tiden, det er næsten umuligt at vande for meget. Thuja ‘Brabant’ elsker vand og bør vandes regelmæssigt de første to år etter de er plantet.