Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Ligusterhække

Ligusterhække

Ligusterhæk - introduktion og arter

Ligusterhække består af den ikke-hjemmehørende art liguster, en halvt stedsegrøn plante som fås i to varianter: ligustrum vulgare og ligustrum ovalifolium, henholdsvis almindelig liguster og storbladet liguster. Storbladet liguster er en smule mere almindelig end almindelig liguster, da den er mere stedsegrøn (dvs. at den beholder bladene længere, selvom temperaturen falder langt under minus), mere formel/pæn og stærkere end almindelig liguster, dog med undtagelse af kultivaren almindelig liguster ‘atrovirens’, som har større tolerance over for kulde og kaldes derfor ofte vintergrøn liguster. Fælles for alle sorter af liguster er, at de tåler alvorlig forurening af jord eller luft, hvilket er meget bemærkelsesværdigt.

Ligustrum vulgare (almindelig liguster) og ligustrum ovalifolium (storbladet liguster) tilsammen udgør størstedelen af ligusterhækkene i Danmark samt i andre dele af Europa. Til forskel fra mange andre stedsegrønne og løvfældende hækplanter findes der ikke ret mange sorter, hybrider eller kultivarer af liguster. Vi ved ikke, hvad grunden til det er. En forklaring kan være, at de to naturlige arter simpelthen er fremragende planter, så der ikke er behov for nye sorter, eller måske det er for svært at fremavle nye sorter fra liguster. I vores webshop vil du derfor finde kun to sorter: en, som stammer fra almindelig liguster og en, som stammer fra storbladet liguster.

Fordele ved ligusterhæk

Fordele ved ligusterhække

En ligusterhæk er, udover at være særdeles fordringsløs med hensyn til plantestedet, også et vigtigt skjulested og en fødekilde til nyttedyr som insekter, fugle og bier. Fugle ynder at bygge rede i ligusterhækkens tætte grene, som bærer reden og udgør et perfekt skjulested til de unge. Dyrelivet vil være endnu mere taknemmeligt med en blandet hæk, hvor der plantes to eller flere sorter på række. Blandede hække tiltrækker masser af insekter og er med til at gøre din have til et paradis for alt, der ånder. Kan du ikke lide blandet hæk? Så behøver du ikke bekymre dig om noget: liguster er en af de bedste hækplanter der også gavner de dyr, der besøger din have.

Ligusterhække er meget tilpasningsdygtige og kan plantes næsten alle steder (læs mere om plantning af ligusterhæk). En hæk af liguster kan stå i alle jordtyper, blot de er fugtige (dog ikke vandlidende jord). Selv kalkrig jord, tung eller mager jord egner sig til plantning af ligusterhæk. Liguster kan godt lide og trives bedst i sol og halvskygge, men kan endda tåle skygge. En dejlig, nem plante med kompakt vækstform. Den belønner med en flot, pæn hæk der passer til alle haver. Ligusterhækken kan beskæres to gange om året, men man kan også nøjes med enkelt gang.

Ligusterhæk online

Ligusterhæk online

Medarbejderne hos Haekplanteronline.dk forklarer gerne, hvorfor det er så smart at købe ligusterhæk online i vores webshop. Du er altid velkommen at ringe til os, vores medarbejdere sidder klar til at besvare dine spørgsmål! Har du et spørgsmål vedrørende prisen på ligusterhækkene eller f.eks. placering eller pleje af ligusterhæk før du bestiller planterne, så er det en god idé at tage et kig på produktsiderne først. Vi har brugt meget tid på at skrive tydelige tekster for at gøre det nemt for dig at vælge hæk. Er du stadig i tvivl om noget, så tøv ikke med at ringe og få en snak om, hvordan vi kan finde ud af en løsning sammen.

Har du naboer, der har købt deres ligusterhæk på planteskolen eller havecenter? Det er ikke overraskende, men det bliver mere og mere almindeligt at købe ligusterhæk online. Det er ikke alle, der ved, at man kan købe liguster online - og fordelene er mange. Har du købt ligusterhæk online på Haekplanteronline.dk før? Så har du sikkert opdaget, hvor nemt det er at handle planter online! Måske kan du hjælpe os med at overbevise dine naboer?