Sammenlign produkter
 1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Buksbom

Buxus sempervirens (almindelig buksbom) egner sig specielt godt til de lavere hække, og kan for eksempel anvendes som afgræsning af blomsterbede og langs stier. Desuden udmærker buksbom sig til planteskulpturer. Buksbom er en langsomtvoksende plante, der tåler skygge og trives udmærket i de fleste jordtyper. Buksbom tåler derimod ikke (for) kraftig vind og skal normalt ikke vandes, da den ikke klarer sig godt i for fugtig jord. Planten skal beskæres sent på foråret. Her skal du sørge for, at skæret på hækkeklipperen holdes parallelt med hækken.

Fordele:

 • Bevarer sin form. 
 • Fuldt hårdfør.
 • Egnet til næsten alle haver og jordtyper.
 • Tæt.
 • Specielt velegnet til planteskulpturer. 

Ulemper:

 • Langsomtvoksende.

 

Filtrer
Filtrer
Vælg søgefiltre
Vis som Gitter Liste

2 varer

Vis
pr. side
Sorter efter
Buksbom - busk
Buksbom - busk
Fra 11,10 kr
 • Egnet til en lav hæk Egnet til en lav hæk
 • Egnet til formbeskæring Egnet til formbeskæring
 • Smalbladet Smalbladet
 • Kompakt vækst Kompakt vækst
Buksbom - klods/blok
Buksbom - klods/blok
Fra 151,60 kr
 • Kompakt vækst Kompakt vækst
 • Formel hæk Formel hæk
 • Smalbladet Smalbladet

Buksbom som hæk

Buksbom som hæk

Buxus sempervirens eller buksbom på dansk er en stedsegrøn hækplante, der lyser flot op i haven: grøn og stilfuld året rundt, og stadig på mode! Vi kender buksbom selvfølgelig fra de klassiske haver og den træffes ofte ved borge og slotte. Selv i moderne haver er buksbom meget almindelig og populær. Tag for eksempel de tætklippede, formelle buske som man ofte finder i haver ved virksomheder, langs indkørsler eller stier. Buksbom er symbol på loyalitet og klasse – det er derfor ikke overraskende, at der er så mange (både virksomheder og haveentusiaster) der vælger at købe buksbomhæk!

Buksbom trives udmærket i vores klima. Det lyder måske mærkeligt, da buksbom oprindeligt stammer fra de sydlige lande i Europa. Buksbom forekommer dog især på kølige bjergskråninger, så denne hækplante kan sagtens tåle både køligt vejr, skygge og perioder med kun lidt sol. I de sydlige lande vokser buksbom til en smuk, høj busk. Hos os i Danmark bruges buksbom dog først og fremmest som lav (stramt) klippet hæk. I de danske haver er buksbom en nem hækplante, der kan stå mange steder. For meget sol kan dog være skadeligt for planten: beskær den ikke i fuld sol, ellers tørrer kvistene for meget ud.

Buksbom er en taknemmelig hækplante, som er meget let at beskære i forhold til andre populære hækplanter såsom thuja, ædelcypres og leyland cypres, som ikke kun kræver beskæring flere gange om året, men også er følsomme overfor hård beskæring. Ved buksbom kan man gå hårdt til værks: den kommer igen selv efter kraftig beskæring. Derefter kan buksbommen beskæres hvert år - en let studsning er mere end nok for at bevare formen på hækken.

Køb buksbom på Haekplanteronline.dk

Køb buksbom på Haekplanteronline.dk

Med en buksbomhæk kan du gøre din have meget smukkere og grønnere. Plant den for eksempel i forhaven, hvor denne hækplante vil skabe en behagelig, fredelig atmosfære. Du kan bestille buksbom på Haekplanteronline.dk, din online specialist i hækplanter. Hos os kan du købe buksbom og en række andre arter og sorter af hækplanter til konkurrencedygtige priser. Vi yder den højeste kvalitet og selvfølgelig branchens hurtigste service. Køb buksbom nemt og hurtigt og uden tidsspilde på Haekplanteronline.dk eller ring til vores kundeservice. Vores medarbejdere sidder klar til at bevare alle de spørgsmål du måtte have!

Buksbom vil hurtigt danne en flot, lav hæk hjemme hos dig. Ønsker du ikke at vente, indtil buksbomhækken har vokset sig stor, så kan du også bestille færdighæk af buksbom i vores webshop. En færdighæk har allerede vokset sig stor på planteskolen når vi sætter den på pallen og giver en flot og tæt hæk med det samme. Det er en af de mange fordele ved at købe buksbom på Haekplanteronline.dk. Du vælger, du bestemmer, og så leverer vi den hæk, der passer dig! Tag et kig under ‘færdighæk’ for at købe en af vores færdighække. Ovenfor finder du de almindelige buksbomhække.

Buksbom - arter

Buksbom - arter

Der fås kun én art af buksbom på Haekplanteronline, og det er buxus sempervirens. Der findes også andre arter, f.eks. buxus macrophylla, som man kan pynte haven med. Hos Haekplanteronline.dk har vi valgt at sælge kun én art, buxus sempervirens, som er den mest almindelige art (som navnet siger: almindelig buksbom). Vi har ikke noget imod andre arter og sorter, tværtimod, men buxus sempervirens er helt enkelt den art vores kunder, vores planteskoler, gartnere og vi selv har mest erfaring med - og det er ikke for ingenting!