Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Almindelig taks Barrods 20-30 cm

Taxus baccata
46,20 kr
Tilgængelig

Product Info

Taxus baccata, også kaldet almindelig taks, er det perfekte nåletræ til en lav hæk. Den langsomme vækst gør, at en takshæk er nem at formbeskære. Disse 20-30 cm høje taksplanter leveres med bare rødder.
Vis mere Vis mindre
  • Formel hæk Formel hæk
  • Egnet til formbeskæring Egnet til formbeskæring
  • Bærer frugt Bærer frugt
  • Kræver minimal pleje Kræver minimal pleje
Maksimal bredde i cm
200 - 250
Maksimal højde i cm
300 - 400
Produktdetaljer
-
Størrelse (måles ved levering)
20-30 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
Barrods
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal pr løbemeter
6
Bladfarve
Mørkegrøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
10 - 25
Vækstform
Bredt opretvoksende
Latinsk navn
Taxus baccata
Produktegenskaber
Kræver minimal pleje, Egnet til formbeskæring, Formel hæk, Bærer frugt
Stk. pr. pakke
25
Mindste salgsenhed
25
  • 25+ 46,20 kr
  • 50+ 33,50 kr
  • 100+ 28,90 kr
  • 500+ 26,60 kr
Almindelig taks Barrods 20-30 cm er tilgængelig i intervaller af 25

Product Info

En takshæk er et velkendt syn i mange haver. Taxus baccata eller almindelig taks har diverse egenskaber, der gør den velegnet som hækplante. Den er stedsegrøn og kræver minimal pleje. Det skyldes til dels den langsomme vækst, hvorved din hæk i lang tid beholder den form, den beskæres i. Ønsker du en plante, der er egnet til formbeskæring, er taks også det perfekte alternativ til buksbom. En takshæk kan udvikle sig til en høj, afskærmende hæk, der beskytter mod indkig, men det tager noget tid. Disse 20-30 cm høje taksplanter leveres med bare rødder.

Yderst velegnet i en hæk

For mange mennesker er en nåletræshæk ensbetydende med en hæk af taks. Det siger alt om, hvor velegnet taksplanten er i en hæk. Den er nem at klippe i en smuk, stram hækform og vokser ikke hurtigt ud af model med en vækst på 15-20 centimeter om året. Selv om taksplanten ser helt anderledes ud, er disse egenskaber medvirkende til, at en takshæk er et udmærket alternativ til en syg buksbomhæk. Du har masser af muligheder med taks. Mange haveejere vælger at holde deres takshæk lav på grund af det langsomme voksetempo, men efter et par år er disse stedsegrønne hækplanter også høje nok til at danne en tæt, afskærmende hæk.

En takshæk trives næsten overalt. Det eneste, du skal passe på med, er en tung, vandlidende jordtype. Våde fødder er nemlig skadeligt for næsten alle nåletræer. Der er også visse forskelle sammenlignet med andre nåletræer. Taks er den eneste nåletræssort, der uden risiko kan skæres tilbage til gammelt ved. Det er en god løsning, hvis du fx synes, at din takshæk er blevet for høj eller bred. Taxus baccata vil udvikle nye skud på det gamle ved.

Taxus baccata er en hjemmehørende plante

Taxus baccata er på vores kanter kendt som almindelig taks eller europæisk taks, fordi planten er hjemmehørende i Europa. Det betyder, at taks trives fint i vores ustadige, nordeuropæiske klima. Med undtagelse af vandlidende jord føler taks sig hjemme i næsten enhver jordtype. Også i alkalisk jord, der er en problematisk jordtype for mange hækplanter. Sprøjt rødderne på disse barrodsplanter over, inden de sættes i jorden, så du giver planterne en god start. Plant disse planter direkte efter levering, så du mindsker risikoen for, at planterne ikke udvikler sig ordentligt.

Vis mere Vis mindre