Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Hvidtjørn Potte 100-120 cm

Crataegus monogyna
153,70 kr
Tilgængelig
Torne, flotte blade og smukke blomster: hvidtjørnen har det alt sammen. Desuden er en hvidtjørn en nem hækplante, der trives fint i vores klima. Vi leverer disse 1-1,20 meter høje planter i potte.
Vis mere Vis mindre
  • Tiltrækker fugle Tiltrækker fugle
  • Blomstrende plante Blomstrende plante
  • Holder ubudne gæster ude Holder ubudne gæster ude
Maksimal bredde i cm
300 - 400
Maksimal højde i cm
250 - 300
Størrelse (måles ved levering)
100-120 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
I potte
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal pr løbemeter
6
Bladfarve
Lysegrøn
Giftig
Nej
Vækst pr år i cm
20 - 40
Vækstform
Bredt opretvoksende
Latinsk navn
Crataegus monogyna
Produktegenskaber
Løvfældende, Tiltrækker fugle, Holder ubudne gæster ude, Blomstrende plante
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 153,70 kr
  • 15+ 131,40 kr
  • 50+ 117,60 kr
  • 200+ 104,70 kr

Nogle hækplanter tiltrækker sig opmærksomheden med ét specifikt ydre kendetegn, men hvidtjørn (Crataegus monogyna) har flere tangenter at spille på. Tornene gør, at hvidtjørn danner en indbrudshæmmende hæk, men den har også æstetiske fordele. Bladene er dekorative og den rige blomstring med hvide blomster sørger for mere duft og farve i forårshaven. Efter blomstringen sætter hvidtjørnen røde bær, der gør en have med en hvidtjørnshæk til et paradis for kvarterets fugle. Fuglene kan også godt lide at bygge rede mellem de tornede grene. En absolut alsidig hækplante!

En klassisk hækplante

En hvidtjørn er en hjemmehørende hækplante. Den vokser vildt i naturen uden menneskelig indblanding, og derfor har en hæk af hvidtjørn også i flere århundreder været populær i landlige omgivelser, hvor tornene holder ubudne gæster og dyr på afstand. Ude på landet vælger landmænd og haveejere ofte at lade deres hvidtjørnshæk vokse i en naturlig form, men med regelmæssig beskæring er det også muligt at give en hvidtjørn en mere formel hækform. Bær handsker under beskæringsarbejdet, for hvidtjørnens torne er meget skarpe.

Der er ikke ret mange hækplanter, der er så funktionelle og dekorative som hvidtjørn. Mange planteskoler fokuserer specielt på hvidtjørnens muligheder som indbrudshæmmende hækplante, men plantens blomster er absolut også værd at lægge mærke til. Hvidtjørn blomstrer i maj-juni med et hav af hvide-lyserøde blomster i smukke klaser. Blomsterne har en skøn duft, der lokker bier og sommerfugle til. Blomstringen sørger derfor for masser af liv i haven. Det samme er tilfældet om efteråret, hvor de røde, skinnende bær tiltrækker kvarterets fugle.

Hvidtjørn er en nem hækplante

Hvis du er på udkig efter nemme hækplanter, er hvidtjørnen absolut en plante, der er værd at overveje. En hvidtjørn vokser ca. 40 centimeter om året og bliver hurtigt høj nok til at holde ubudne gæster ude og beskytte mod nysgerrige blikke. Desuden trives en hvidtjørn næsten overalt. Den tåler våd jord bedre end de fleste andre hækplanter og tager heller ikke skade, hvis den står på et mere ubeskyttet voksested. Beskæringsarbejdet kan være ret ubehageligt på grund af plantens torne, men det er nødvendigt, da hvidtjørn ellers har tendens til at kvæle andre af havens planter.

Vis mere Vis mindre