Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Laurbærkirsebær 'Novita' Klump 150-175 cm Ekstra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Novita'
319,20 kr
Tilgængelig
Laurbærkirsebær ‘Novita’ (Latin: Prunus laurocerasus ‘Novita’) er en stærk, stedsegrøn hækplante, som du nemt anvender til at skabe en robust hæk uden indkig. Leveres med klump og måler 150-175 cm i højden.
Vis mere Vis mindre
  • Blomstrende plante Blomstrende plante
  • Storbladet Storbladet
  • Hurtigtvoksende Hurtigtvoksende
  • Bærer frugt Bærer frugt
Maksimal bredde i cm
150 - 200
Maksimal højde i cm
250 - 300
Produktdetaljer
-
Størrelse (måles ved levering)
150-175 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
Vinterhårdfør
Type rødder
Klump
Kvalitet
Ekstra kvalitet
Antal pr løbemeter
2
Bladfarve
Grøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
25 - 50
Vækstform
Busket, Opretvoksende
Latinsk navn
Prunus laurocerasus 'Novita'
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Hurtigtvoksende, Storbladet, Blomstrende plante, Bærer frugt
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 319,20 kr
  • 15+ 307,40 kr
  • 50+ 294,50 kr
  • 100+ 283,90 kr

Laurbærkirsebær 'Novita' er en populær busk, der ofte anvendes til at skabe en slot hæk. Og det er der naturligvis en grund til: Prunus laurocerasus 'Novita' er nemlig på alle måder særdeles egnet som hækplante. Laurbærkirsebær 'Novita' er hurtigvoksende, har store, glinsende blade og trives på så at sige enhver jordbund. Meget våde plantesteder kræver dog god drænage. Laurbærkirsebær 'Novita' trives problemløst alle steder: både i sol og skygge. Varen leveres med klump. Højden er 150-175 cm.

Den perfekte laurbærkirsebærsort til en afskærmende hæk

Store laurbærkirsebærsorter som fx laurbærkirsebær 'Rotundifolia' og laurbærkirsebær 'Novita' er perfekte til en høj, afskærmende hæk. Det skyldes i vid udstrækning det høje voksetempo. Hvis du ønsker en mindre laurbærkirsebærhæk, er en langsomt voksende sort som laurbærkirsebær 'Otto Luyken' et bedre valg. Denne laurbærkirsebærhæk kræver mindre regelmæssig beskæring end de fleste andre hurtigvoksende hækplanter. En-to gange om året er tilstrækkeligt, da en laurbærkirsebærhæk ikke behøver at have en alt for velklippet form. Plantens naturlige udstråling er nemlig grunden til, at mange haveejere netop vælger en laurbærkirsebærsort til deres have.

Vækstformen er for en stor del afhængig af laurbærkirsebær 'Novita'´s aflange, ellipseformede blade, der er temmelig store. Bladene og grenenes tætte fletværk sørger for, at man med en laurbærkirsebærhæk kan sidde ugeneret i haven uden at være bange for indkig. En afskærmende hæk af laurbærkirsebær 'Novita' har et unikt udseende, fordi de fleste stedsegrønne hækplanter har mindre blade. De tykke, læderagtige blade har desuden en flot glans, som man ikke ser på ret mange andre hækplanter. Det er derfor heller ikke mærkeligt, at mange haveejere holder så meget af den unikke laurbærkirsebær 'Novita'!

Plantning af laurbærkirsebær 'Novita'

Laurbærkirsebær 'Novita' stiller kun få krav til omgivelserne. Det eneste, der må frarådes, er yderst kalkholdig jord eller tung jord, hvor vandet har svært ved at løbe bort. Rodråd er en mulig risiko, hvis rødderne har stået for længe under vand. Laurbærkirsebær tåler fint perioder med tørke. Sørg dog for at planterne får tilstrækkeligt med vand ved at holde jorden omkring hækken nogenlunde fugtig, så undgår du beskadigelse på grund af tørke. Hvis det fryser meget hårdt, er der mulighed for lettere frostskade, men derefter kommer en laurbærkirsebær 'Novita' hurtigt til hægterne igen.

Vis mere Vis mindre