Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Rød bøg Potte 100-125 cm Ekstra kvalitet

Fagus sylvatica 'Atropurpurea'
156,40 kr
Tilgængelig

Product Info

En hæk af rødbøg skifter udseende alt efter årstiden, men samtidig sørger den også for mere privatliv i haven. Desuden har rødbøgens unikke bladfarver en ualmindelig stor prydværdi. Vi leverer disse 1-1,25 meter høje planter i potte.
Vis mere Vis mindre
  • Tiltrækker fugle Tiltrækker fugle
  • Smukke efterårsfarver Smukke efterårsfarver
  • Hurtigtvoksende Hurtigtvoksende
Maksimal bredde i cm
> 500
Maksimal højde i cm
> 1000
Produktdetaljer
-
Størrelse (måles ved levering)
100-125 cm
Voksested
Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
I potte
Kvalitet
Ekstra kvalitet
Antal pr løbemeter
5
Bladfarve
Andet
Giftig
Nej
Vækst pr år i cm
50 - 75
Vækstform
Opretvoksende
Latinsk navn
Fagus sylvatica 'Atropurpurea'
Produktegenskaber
Løvfældende, Hurtigtvoksende, Tiltrækker fugle, Smukke efterårsfarver
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 156,40 kr
  • 15+ 131,80 kr
  • 50+ 120,40 kr
  • 200+ 113,70 kr

Product Info

De grønne blade nævnes ofte som et attraktivt pluspunkt ved stedsegrønne hækplanter. Men en rødbøg (Fagus sylvatica 'Atropurpurea') er netop i besiddelse af et andet smukt kendetegn: bladene er ikke grønne. Når de unge blade springer ud om foråret, er de kobberfarvede. Derefter skifter de langsomt til en mere mørkerød eller måske endda lilla farve. De visne blade bliver normalt siddende på bøgehækken, indtil de bliver skubbet til side af de nye skud, men bladene kan også på dette sene tidspunkt have en elegant, brunrød glød. Du kan således glæde dig over rødbøgens helt specielle farver året rundt.

Privatliv og en flot udsigt

De visne blade på grenene gør rødbøgen populær blandt de haveejere, der gerne vil have en afskærmende hæk i haven, men som også synes, at de fleste stedsegrønne hækplanter er lidt ensformige. Rødbøgen skifter udseende alt efter årstiden, men den skærmer også mod indkig. Det tilrådes at plante en bøgehæk på et sted, hvor planterne ikke fanger alt for meget vind, for på vindblæste, kolde voksesteder taber hækken flere blade end på et beskyttet sted. I øvrigt holder rødbøgens tætte forgrening også mange nysgerrige blikke ude af haven.

En rødbøg stiller kun få krav med hensyn til voksestedet. Den foretrækker sol eller halvskygge, men ligesom med de fleste hækplanter er det vigtigt at sørge for, at rødderne ikke bliver våde. Rodråd undgås ved hjælp af god drænage. Rødbøg klarer sig udmærket i en mere tør jordtype. I naturen kan en vildtvoksende rødbøg nemt blive op til 20-30 meter høj, men det sker ikke så hurtigt i en have, hvor planterne står tættere op ad hinanden. Desuden kan du bevare hækkens form og kontrollere væksten med 1-2 beskæringer om året.

Rødbøgen er en hurtigvoksende hækplante

Vi leverer planterne til din hæk i potte. Planterne er mellem 1-1,25 meter høje. Der vil ikke gå ret lang tid, inden din bøgehæk er vokset op over øjenhøjde, for en bøg er en hurtigvoksende hækplante. Din bøgehæk vil årligt vokse ca. 30-60 centimeter i højden. Man kunne tro, at det kræver yderst regelmæssig beskæring, men én beskæring om efteråret er sædvanligvis nok. Kun i fald bøgehækken vokser i en yderst næringsrig jordbund, kan det være nødvendigt at beskære en ekstra gang sidst på foråret.

Vis mere Vis mindre
Andre varer, som du måske synes om!