Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Almindelig taks Klump 100-120 cm Ekstra kvalitet

Taxus baccata
10% Rabat I indkøbsvognen
246,60 kr
Tilgængelig

Product Info

Hvad enten du foretrækker en høj eller lav hæk af almindelig taks (Taxus baccata), er udgangspunktet stærke, sunde hækplanter. Disse 1- 1,20 m høje taksplanter med klump kommer fra de bedste gartnerier i Europa.
Vis mere Vis mindre
  • Formel hæk Formel hæk
  • Egnet til formbeskæring Egnet til formbeskæring
  • Bærer frugt Bærer frugt
  • Kræver minimal pleje Kræver minimal pleje
Maksimal bredde i cm
200 - 250
Maksimal højde i cm
300 - 400
Størrelse (måles ved levering)
100-120 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
God
Type rødder
Klump
Kvalitet
Ekstra kvalitet
Antal pr løbemeter
2.5
Bladfarve
Mørkegrøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
10 - 25
Vækstform
Bredt opretvoksende
Latinsk navn
Taxus baccata
Produktegenskaber
Kræver minimal pleje, Egnet til formbeskæring, Formel hæk, Bærer frugt
Mindste salgsenhed
10
  • 10+ 246,60 kr
  • 15+ 223,10 kr
  • 50+ 217,00 kr
  • 150+ 193,40 kr

Product Info

Almindelig taks (Taxus baccata) har forskellige egenskaber, der gør den til en ideel hækplante. Den er nem at pleje og trives grundet den nordvest-europæiske oprindelse fint i et dansk klima. Du kan beskære disse 1-1,25 m høje taksplanter til en stilfuld, lav hæk, men du kan også lade dem vokse i højden til en afskærmende hæk uden indkig. Derfor er almindelig taks en af de mest alsidige hækplanter i vores sortiment, også hvad plantestedet angår. Planten tåler dog ikke tørke eller en usædvanlig våd jordbund i en længere periode.

Taxus baccata: et flot resultat uden alt for mange anstrengelser

Der er få hækplanter, der ses så ofte i haverne som Taxus baccata. I næsten alle gader med haver er der mindst én takshæk. Taks er en hækplante, der resulterer i et flot resultat uden alt for mange anstrengelser. Det skyldes dels den langsomme vækst, for Taxus baccata vokser kun 15-20 centimeter om året. Af alle stedsegrønne hækplanter vokser kun buksbom langsommere. Mange haveejere, der er plaget af buksbommøl og buksbomsygdomme, anser Taxus baccata for at være et af de bedste alternativer til buksbom på trods af det afvigende udseende og løv.

Det er ikke vanskeligt at holde en takshæk lav. Beskær 1-2 gange mellem marts og september, så holder du din takshæk i en lav, stram form. Det gør taksplanter særdeles egnede til formbeskæring. Det er dog også muligt at lade taksplanterne udvikle sig til en høj, afskærmende hæk. Grenene sidder tæt op ad hinanden, og da disse nåletræer er stedsegrønne hækplanter, skærmer de fra ca. 1,80 meters højde mod indkig i haven året rundt. Taxus baccata kan med rette siges at være en alsidig hækplante med masser af muligheder, hvilket forklarer populariteten blandt haveejere.

Taxus baccata er en alsidig plante

At Taxus baccata er yderst alsidig, ses også af antallet af plantesteder, hvor planten trives. Hvis bare det overskydende vand i jorden kan løbe væk, er enhver jordbund egnet. Det er i den forbindelse ligegyldigt, om takshækken står på et solrigt eller meget skyggefuldt sted. Våde fødder kan på længere sigt være skadeligt for en takshæk og det samme gælder for længere tørkeperioder, men det sidste kan undgås ved at sørge for regelmæssig vanding. I modsætning til de fleste andre nåletræer kan taks tåle at blive beskåret. Du kan give din takshæk en foryngelseskur ved at skære den stærkt tilbage.

Vis mere Vis mindre