Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Laurbærkirsebær 'Etna' Klump 175-200 cm Ekstra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Etna'
10% Rabat I indkøbsvognen
827,90 kr
Tilgængelig

Product Info

Laurbærkirsebær 'Etna' (Prunus laurocerasus 'Etna') er stedsegrøn og har en kompakt vækst. Denne busk er yderst velegnet til at danne en hæk. Varen leveres med klump og er 175-200cm høj.
Vis mere Vis mindre
  • Kompakt vækst Kompakt vækst
  • Egnet til en høj hæk Egnet til en høj hæk
  • Stedsegrøn Stedsegrøn
Maksimal bredde i cm
300 - 400
Maksimal højde i cm
200 - 250
Størrelse (måles ved levering)
175-200 cm
Voksested
Skygge, Halvskygge, Fuld sol
Hårdførhed
Vinterhårdfør
Type rødder
Klump
Kvalitet
Ekstra kvalitet
Antal pr løbemeter
1.5
Bladfarve
Grøn
Giftig
Ja
Vækst pr år i cm
25 - 50
Vækstform
Opretvoksende
Latinsk navn
Prunus laurocerasus 'Etna'
Produktegenskaber
Stedsegrøn, Kompakt vækst, Egnet til en høj hæk
Mindste salgsenhed
5
  • 5+ 827,90 kr
  • 10+ 806,10 kr
  • 30+ 759,70 kr
  • 50+ 713,70 kr

Product Info

Denne laurbærkirsebær 'Etna' (Prunus laurocerasus 'Etna') er en super populær hækplante. Og det er heller ikke så mærkeligt: den stedsegrønne busk er nemlig yderst robust og trives alle steder, hvad enten det nu er på et solrigt eller skyggefuldt sted: Prunus laurocerasus 'Etna' vokser overalt. Kan dyrkes i næsten enhver jordtype, dog undtaget en meget våd jordbund. Laurbærkirsebær 'Etna' er egnet til at skabe en hæk på op til 200 cm. Denne hækplante er velegnet til beskæring. Busken leveres med klump og er 172-200 cm høj.

En laurbærkirsebær med en mere beskeden form

Laurbærkirsebær 'Etna' anvendes for det meste til en laurbærkirsebærhæk med en maksimal højde på ca. 1,50 m. Hækken kan dog sagtens blive højere, det er disse 1,75-2 m høje laurbærkirsebærplanter med klump et godt bevis på, for disse eksemplarer af laurbærkirsebær 'Etna' er særdeles velegnede til en afskærmende hæk. Laurbærkirsebær er stedsegrønne hækplanter med en tæt forgrening. De har bare et noget andet udseende end de fleste hækplanter, der bruges til at skabe mere privatliv i haven. Ofte anvender haveejere en hæk med en formel udstråling, fx en nåletræshæk, til formålet, men en laurbærkirsebær kommer bedre til sin ret, hvis den får lov til at vokse i den naturlige form.

En laurbærkirsebærhæk bestående af eksemplarer af laurbærkirsebær 'Etna' ser mere formel ud end andre større laurbærsorter. Da bladene på laurbærkirsebær 'Etna' er små og mindre lancetformede, danner planten også en mindre bred laurbærkirsebærhæk, der desuden har en mere beskeden form. Samtidig slipper du for regelmæssig beskæring. Laurbærkirsebær 'Etna' vokser med sine 30 cm om året betydeligt langsommere end fx laurbærkirsebær 'Rotundifolia' eller laurbærkirsebær 'Novita'. En årlig beskæring er tilstrækkelig. Laurbærkirsebær 'Etna' har en diskret blomstring og kan derfor beskæres på ethvert ønsket tidspunkt mellem marts og september.

Laurbærkirsebær 'Etna' er yderst fleksibel

En laurbærkirsebærhæk trives bedst i en veldræneret jordtype. Det samme er tilfældet med laurbærkirsebær 'Etna', der heller ikke er kræsen med hensyn til jordtypen, bare den ikke er alt for kalkholdig. Laurbærkirsebær 'Etna' er yderst fleksibel hvad voksestedet angår og føler sig lige så meget hjemme på et skyggefuldt plantested som i solen. Denne laurbærkirsebærhæk kan endda plantes langs en trafikeret vej, for luftforurening er absolut ikke noget problem for disse planter. Laurbærkirsebær 'Etna' er yderst hårdfør.

Vis mere Vis mindre