Sammenlign produkter
  1. Fjern denne vare
Tilføj flere varer for at kunne sammenligne Sammenlign
Du har ingen varer at sammenligne.

Vedbend

Vedbend-familien omfatter både krybende og klatrende planter. Vedbend er en hurtigvoksende hækplante, der på kort tid danner en tæt, hårdfør hæk. Vedbends tætte løvværk tiltrækker insekter, der gerne bosætter sig i planten. Denne type hæk er ikke krævende og vokser både i skygge og i fuld sol.

Vis som Gitter Liste

2 varer

Vis
pr. side
Sorter efter

Vedbend som hæk

Vedbend som hæk

Vedbend er et kendt syn i verden af hækplanter, selvom man sagtens kan sige, at vedbend skiller sig væsentligt ud fra alle de andre hækplanter. Vedbend er jo en plante, der kræver et hegn, træ, en mur eller espalier at klatre op ad, mens de fleste hækplanter kan vokse sig til en smuk og tæt hæk uden hjælp. Vedbend er måske ikke så uafhængig som f.eks. nåletræer eller laurbærkirsebær, men på den anden side kunne man sige, at vedbend er en hækplante, der virkelig stikker ud fra mængden.

I et land med så mange haver som her i Danmark kan det være vigtigt at have noget helt anderledes i haven end naboerne. Det er et oplagt valg at købe stedsegrønne hækplanter såsom thuja, laurbærkirsebær eller den halvstedsegrønne liguster: planterne er billige og hækken vokser sig hurtigt tæt. så den danner en grøn ramme rundt om haven samt dækker for indsyn. Men er du på udkig efter en stedsegrøn hækplante, som ikke tilhører denne gruppe af typiske hækplanter, så er det en god idé at overveje vedbend.

Vedbend er en meget hurtigvoksende plante, der har mindst lige så meget at byde på som de andre stedsegrønne hækplanter du finder i vores webshop. Det er en fornøjelse at se, hvordan udløberne bider sig fast i espalieret og hele espalieret bliver grøn. Takket være vedbends kraftige tilvækst tager det ikke så lang tid før ‘hækken’ har vokset sig helt tæt.

Udover almindelig vedbend (hedera helix) sælger vi også irsk vedbend. Denne art er hjemmehørende i de sydlige dele af Irland og vokser også godt i Danmark. Almindelig vedbend og irsk vedbend er de to arter man finder i de danske haver, men disse to arter er også meget almindelige i andre lande i Europa, som f.eks. Holland, Tyskland og Frankrig.

Køb vedbend på Haekplanteronline.dk

Vedbend er en robust, smuk og grøn klatreplante der egner sig godt til smalle hække. Hvis du ikke har så meget plads i haven kan det være et godt valg at plante en hæk af vedbend, men den kan også med fordel plantes i større haver. På Haekplanteronline.dk kan du købe vedbend til gode priser og det er noget, der skiller Haekplanteronline.dk ud fra mængden!

Det er meget let at købe varer på vores webside: bare indtast antal meter og beregn hvor mange planter du har brug for. Det er vigtigt at du selv bygger et klatrehegn før du bestiller planterne (f.eks. pilehegn, træhegn, et hegn lavet af pæle og tråde, eller et højstammet træ), så planterne kan klatre i højden og pryde din have med deres grønne farver!